Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția norvegiană a arestat un suspect în dosarul unui atentat comis în 1982 la Paris

houstonchronicle.com
extradare catuse

Poliţia norvegiană a anunţat miercuri arestarea unui bărbat suspectat de a fi unul dintre autorii atentatului soldat cu şase morţi şi 22 de răniţi comis în 1982 pe strada Rosiers din cartierul evreiesc din Paris, informează AFP potrivit Agerpres.

Franţa cere de mai mulţi ani extrădarea lui Walid Abdulrahman Abu Zayed, stabilit în Norvegia în 1991, care în trecut a negat orice implicare în atacul atribuit grupării palestiniene Fatah-Consiliul Eevoluţionar (Fatah-CR) a lui Abu Nidal.

Fără a divulga identitatea suspectului, poliţia antiteroristă norvegiană (PST) a indicat că a operat miercuri o arestare în legătură cu acest dosar. ''Putem confirma că PST a arestat un bărbat la Skien (sudul Norvegiei) astăzi (...) pe baza unui mandat de arestare european emis de autorităţile franceze'', a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a PST, Annett Aamodt. ''O cerere de extrădare a fost emisă de autorităţile franceze; ea va fi examinată cu atenţie pentru a vedea dacă sunt întrunite condiţiile'', a adăugat Aamodt.

Abdulrahman, acum în vârstă de 60-70 de ani şi cetăţean norvegian, neagă implicarea în atentat, susţinând că există ''o eroare cu privire la persoană''. În 2015, când Norvegia nu dăduse curs cererii de extrădare, soţia lui a declarat agenţiei France Presse: ''Soţul meu nu a ucis niciodată pe nimeni. El nu a fost niciodată în Franţa''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.