Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia norvegiană anunță că olandezul Arjen Kamphuis, un colaborator WikiLeaks, a dispărut într-un accident de caiac

ExpressPress
wikileaks

Poliţia norvegiană a anunţat vineri încheierea unei anchete cu privire la misterioasa dispariţie a lui Arjen Kamphuis, un colaborator olandez al WikiLeaks, dat dispărut de un an în Norvegia, conchizând în favoarea tezei unui accident de caiac, relatează news.ro.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

Expertul în securitate cibernetică, în vârstă de 47 de ani, nu a mai fost revăzut după ce a plecat de la hotelul la care s-a cazat, la Bodø, în nordul Norvegiei, la 20 august, ceea ce a provocat o mulţime de teorii conspiraţioniste din cauza legăturii sale cu WikiLeaks.

Reţelele de socializare văd mâna CIA, Rusiei sau o dispariţie deliberată a unui expert în disimulare, în vederea realizării unui proiect secret în favoarea lui Julian Assange, fondatorul australian al WikiLeaks.

Celebră după ce a publicat documente stânjenitoare pentru diplomaţia şi armata americane, organizaţia a catalogat la rândul său această dispariţie drept ”stranie” şi l-a prezentat pe olandez ca pe un asociat al lui Julian Assange, în prezent încarcerat în Marea Britanie şi vizat de o cerere de extrădare către Statele Unite, unde este acuzat de spionaj.

”Poliţia a conchis că domnul Kamphuis a fost, foarte probabil, victima unui accident, în seara lui 20 august 2018, în timp ce făcea caiac în Fiordul Skjerstad (...) şi că, apoi, s-a pierdut pe mare”, au anunţat anchetatorii într-un comunicat, vineri.

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

”Corpul său nu a fost găsit încă”, au adăugat ea.

Misterul este cu atât mai dens cu cât telefonul lui Arjen Kamphuis a activat antene de releu la 30 august, la zece zile după dispariţia sa, în apropiere de Stavanger (sud-vest), la aproximativ 1.000 de kilometri de Bodø.

Poliţia a explicat că a fost vorba despre doi şoferi de TIR din Europa de Est, care au găsit telefonul, laptopul şi alte bunuri ale lui Arjen Kamphuis, în timp ce pescuiau în locul unde a fost găsit, de asemenea, caiacul său.

Ei au luat aceste obiecte cu ei, ceea ce explică faptul că telefonul a activat relee în timp ce treceau prin Stavanger.

”Poliţia nu are vreun motiv să creadă că şoferii de TIR au fost implicaţi în dispariţia domnului Kamphuis în vreun fel”, a precizat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.