Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia olandeză a arestat o reţea de infractori care realiza tutoriale despre cum pot fi aruncate în aer bancomate

cugetliber.ro
inchisoare

Poliţiile olandeză şi germană au dezmembrat o reţea de infractori care realiza tutoriale video în care explica modul în care pot fi aruncate în aer bancomate, o activitate care l-a costat viaţa pe principalul suspect, au indicat joi organizaţiile europene Europol şi Eurojust, transmite AFP.

Un bărbat de 29 de ani a murit şi un complice a fost grav rănit atunci când o tentativă s-a sfârşit prost la Utrecht, arată un comunicat comun.

Nouă persoane au fost arestate, dintre care trei marţi, la capătul a 18 luni de supraveghere care a vizat această bandă, implicată în cel puţin 15 atacuri împotriva unor bancomate în Germania, în care au fost sustrase 2,15 milioane de euro, precizează comunicatul.

'Infractorii realizau tutoriale video remise în persoană altor infractori', a explicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Europol.

'Principalul suspect, un bărbat de 29 de ani, s-a aruncat accidental în aer în timpul filmării unui tutorial video', în septembrie 2020, iar 'complicele său, un bărbat de 24 de ani, a fost grav rănit şi plasat în arest preventiv', a adăugat ea.

Urmărirea a început după ce poliţia din Osnabruck (Germania) a identificat 'comenzi suspecte' de bancomate lansate unei companii germane, au explicat Europol şi Eurojust.

Ancheta a condus la Utrecht, unde suspecţii de 29 şi 24 de ani ar fi condus un fel de centru de antrenament.

'Cei doi comandau diferite modele de bancomate şi înregistrau tutoriale despre cum pot fi aruncate în aer cel mai eficient', afirmă agenţiile europene, potrivit Agerpres.ro.

Conform acestora, banda utiliza 'dispozitive explozive artizanale, ce prezentau un risc serios pentru locuitori şi trecători'.

Trei suspecţi au fost arestaţi marţi de poliţia olandeză cu sprijinul Europol, în timpul unor descinderi în împrejurimile oraşelor Utrecht, Amsterdam şi Haga. Ei vor fi extrădaţi în Germania.

Ceilalţi nouă au fost arestaţi în Olanda în cursul anului, adaugă Europol, care menţionează că atacurile împotriva bancomatelor constituie o 'preocupare în creştere' în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.