Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia pakistaneză a destructurat o reţea de trafic de organe umane: Victimele erau ademenite cu locuri de muncă bine plătite

Anadolu Agency
pakistan afganistan

Poliţia pakistaneză a anunţat vineri că a destructurat o reţea de trafic de organe umane, după ce a găsit un băiat de 14 ani dispărut de mai multe săptămâni şi care a fost abandonat după ce i-a fost extirpat unul dintre rinichi, relatează AFP.

Traficanţii îşi ademeneau victimele tinere şi vulnerabile cu promisiuni de locuri de muncă bine plătite, apoi le extrăgeau unele organe - în special rinichi - pe care le vindeau pentru sume de până la 900.000 de rupii (3.600 de euro), potrivit News.ro.

Victimele erau duse la un laborator clandestin de transplant de organe din Rawalpindi, în apropiere de capitala Islamabad. Astfel de unităţi clandestine din Pakistan nu dispun, în general, de echipamentul medical şi de experienţa necesară pentru un transplant, iar unii pacienţi au murit deja din cauza unor complicaţii.

"Abia după ce i-am dat de urmă am descoperit că în spatele dispariţiei băiatului se afla o operaţiune de trafic de organe", a declarat pentru AFP Rehan Anjum, purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Punjab (centru-est).

"Băiatul ne-a spus că, atunci când s-a trezit, lângă el era un arab pe o targă, aşa că noi credem că majoritatea clienţilor sunt străini", a adăugat el, precizând că şase persoane au fost arestate.

"Nu pot fi decât recunoscător că poliţia l-a găsit la timp", a declarat pentru AFP tatăl băiatului, din capitala statului Punjab, Lahore, de unde dispăruse.

Poliţia a declarat că nu i-a găsit încă pe medicii implicaţi în operaţiune.

În 2010, Pakistanul a interzis traficul de organe umane, care se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.