Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Română a făcut bilanțul sărbătorilor pascale: mai puține infracțiuni grave și accidente față de anul trecut

Inquam Photos - George Călin
Inquam politiști Victor Babeș

Poliția Română a făcut bilanțul Sărbătorilor Pascale de anul acesta. Potrivit acestora, s-au înregistrat mai puține accidente și infracțiuni față de anul trecut.

”Tema declarației de astăzi o reprezintă acțiunile derulate de polițiști pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, în perioada Sărbătorilor Pascale din acest an.

Astfel, în perioada 21-25 aprilie 2022, conform Planului de Măsuri aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Lucian Bode, șeful Poliției Române a dispus suplimentarea efectivelor care au acționat în această perioadă, pentru ca Sărbătorile Pascale să se desfășoare în siguranță.

În urma acțiunilor polițiștilor care au fost la datorie, au fost înregistrate mai puține infracțiuni grave cu 57%, precum și mai puține accidente rutiere, cu peste 57%, față de perioada sărbătorilor pascale precedente.

La nivel național, numărul persoanelor grav rănite a scăzut 33% față de anul trecut și cu 61% comparativ cu 2019.

În cele 5 zile, Poliția Română a constatat peste 4.000 de infracțiuni, dintre care 1.837 contra persoanei, 1.200 contra patrimoniului, 19 de natură economică, 17 la regimul armelor, munițiilor, materialelor nucleare, materiilor radioactive, explozive şi substanțelor toxice, 14 pe linia criminalității organizate şi peste 600 la regimul siguranței rutiere.

De asemenea, în această perioadă, polițiștii au intervenit la aproximativ 14.300 de evenimente, marea majoritate, peste 12.000, fiind sesizate prin 112.

În urma activităților de investigații, au fost prinse în flagrant delict 614 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Totodată, au fost depistate 49 de persoane urmărite, dintre care 48 la nivel național și 1 la nivel internațional.

Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii au aplicat 26.150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.056.040 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 606.400 de lei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, 1.600 de polițiști rutieri au fost prezenți, zilnic și au acționat cu peste 370 de aparate radar. În urma acțiunilor din teren, au fost reținute 2.550 de permise de conducere și 656 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii de la rutieră au beneficiat și de suport din partea Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Perioada sărbătorilor Pascale este una în care s-a dezvoltat foarte mult obiceiul transmiterii de mesaje scrise către apropiați. În ultima vreme, foarte mulți utilizatori au semnalat primirea de mesaje SMS prin care erau invitați să deschidă, prin intermediul unui link, un presupus mesaj vocal.

În urma accesării link-ului, destinatarul este direcționat către un site compromis, specific unei fraude tip phishing.

Prin intermediul acestuia, infractorii cibernetici încearcă să sustragă de la potențiale victime date personale, financiare și de autentificare.

Vă recomandăm să manifestați atenție la mesajele pe care le primiți, în special din surse necunoscute.

Nu accesați link-uri primite în acest mod și nu furnizați date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor.

Sesizați urgent orice tentativă de fraudă!

Pentru mai multe informații despre cum puteți recunoaște principalele modalități de manifestare a fraudelor informatice, accesați site-ul sigurantaonline.ro, realizat în cadrul Campaniei #SiguranțaOnline, implementată de Poliția Română, în parteneriat cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor.

Măsurile adoptate de Poliția Română și efortul polițiștilor și-au atins scopul – nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii și siguranței publice în această perioadă, iar cetățenii au putut petrece în liniște Sfintele Sărbători de Paște.

Le mulțumim celor care au înțeles să sărbătorească în liniște în această perioadă și să călătorească cu respectarea prevederilor legale. În primul rând lor li se datorează faptul că anul acesta am avut cele mai liniștite sărbători din ultimii ani.

Mulțumim polițiștilor și partenerilor instituționali, care au fost la datorie, în această perioadă, și au asigurat un climat optim de ordine și siguranță publică.

Având în vedere că urmează Ziua internaţională a muncii, Poliția Română va lua măsuri suplimentare, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru siguranța comunității!”, se precizează în declarația reprezentanților IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.