Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Română, explicații în scandalul morţii lui Eduard Giosu - Filmul complet al momentelor de după încătușare / Video

Antena 3
eduard-giosu

Poliţia Română, explicații în scandalul morţii lui Eduard Giosu - Filmul video complet al momentelor de după încătușare

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a adus clarificări legate de intervenţia poliţiştilor de la Secţia 17 din Bucureşti, în urma căreia Eduard Giosu a murit după ce a fost încătuşat.

Unul dintre agenţii veniți la intervenţie, Georgiana Popa spune că nu avea camera pornită pentru că nu i s-a părut normal să filmeze mașinile și copacii. Aceasta a recunoscut că a oprit camera și i-a dat drumul abia în momentul încătușării. Femeia susține însă că nu își dă seama de ce nu s-a filmat tot momentul arestului.

Totodată, femeia a recunoscut că doi dintre agenți l-au lovit pe Eduard la coaste și în zona capului. Trei lovituri cu tonfa, spune ea, în timp ce tânărul era cu fața la pământ. Cu toate acestea, Georgiana Popa susține că loviturile nu au fost atât de puternice, iar tânărul nu ar fi murit din cauza acestora.

După ce a fost încătușat, Eduard a zăcut minute bune inconștient pe jos până la venirea unui echipaj medical

În acest context, Poliţia Română a venit cu clarificări despre intervenţia poliţiştilor la acest caz. Potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR agenții au raportat felul cum au intervenit şi au întocmit raport pentru utilizarea forței. În ceea ce privește bodycam-urile s-a deschis o anchetă internă, iar toate imaginile au fost predate la dosarul cauzei.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a preluat în cercetare proprie această anchetă unde au fost delegați şi poliţişti specialişti din cadrul Serviciului Omoruri. Ulterior, după primele verificări efectuate comunicatul PTB-ului a venit în întâmpinare opiniei publice pentru a lămuri aspectele care puteau fi lămurite la acel moment, respectiv modalitatea de intervenţie, explicarea situaţiei de folosire a forței şi de folosire a mijloacelor din dotare respectiv spray iritant lacrimogen şi bastoane din dotarea poliţiştilor. În ceea ce privește dezbaterile din spaţiul public vă pot comunica faptul că după această intervenţie poliţişti au raportat ierarhic evenimentul, au întocmit conform procedurilor Poliței Române acel raport de folosire a forței, iar acest raport de află la dosarul cauzei.

În ceea ce privește celelalte aspecte menționate în spaţiul public doresc să comunic faptul că la acel moment au intervenit în total cinci poliţişti şi doar doi dintre aceştia dețineau camere bodycam.

Poliţia Capitalei a dispus efectuarea unei anchete interne în ceea ce privește modalitatea de folosire a bodycam-urilor. Aşadar, conducerea Poliţiei Capitalei nu a dispus o cercetare a intervenţiei întrucât acest lucru nu este posibil având în vedere că avem în derulare o anchetă penală care se află în desfășurare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ceea ce pot adăuga este faptul că din primul moment toate imaginile existente atât de pe aparatul bodycam care funcționa la acel moment cât şi de pe camerele de supraveghere din zona respectivă au fost puse la dispoziția procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie Sectorului 5 şi ulterior la dispoziția procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Filmul evenimentului din seara în care Eduard Giosu a fost încătuşat

La data de 18 septembrie 2023 ora 03:16 a fost înregistrat un prim apel 112 formulat de către un bărbat care a sesizat că un domn în lenjerie intimă se trântește pe jos şi face zgomot pe aleea Stanciu George Cristian.

La aceeaşi dată, în jurul orei 03:18 minute dispecerul de la Sectorul 5 dirijează la caz trei agenţi de poliţie, toţi din cadrul Secţiei 17 Poliţie.

La ora 03:19 se înregistrează un apel la 112 formulat de către o doamnă cu privire la faptul că un bărbat umblă dezbrăcat pe stradă şi se trântește pe jos.

La ora 03:20 avem un apel la 112 formulat de către o femeie care a sesizat că în faţa geamului ei este un bărbat care se manifestă cu un comportament care duce cu gândul la consumul de substanțe interzise, se loveşte tare de pământ şi se află în faţa blocului V91.

În jurul orei 03:22 primul echipaj format din cei trei poliţişti, respectiv doi poliţişti şi o polițistă, ajunge la faţa locului, iar după aproximativ 2-3 minute se ia legătura cu apelantu care reconfirmă cele sesizate şi indică direcția de deplasare a bărbatului.

La ora 03.23 al doilea echipaj de poliţie format dintr-un poliţist şi o polițistă ajunge în zona indicată, au luat contact cu persoana în cauză, iar la vederea echipajului de poliţie tânărul a fugit şi poliţiştii au plecat în urmărirea acestuia.

Tânărul a fost prins din urmă în spatele unui bloc de pe strada Sebastian", a spus Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, potrivit antena3.ro.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.