Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Română, precizări de ULTIMĂ ORĂ despre acţiunea de la familia Melencu: Mandat eliberat de Tribunalul Bucureşti

Inquam Photos / Bogdan Danescu
politia caracal

Inspectoratul General al Poliţiei Române reacţionează oficial la situaţia de la casa familiei Melencu, unde poliţişti şi jandarmi încearcă să pună în executare un mandat de aducere emis pe numele mamei Luizei, una dintre fetele pe care le-ar fi ucis Gheorghe Dincă în Caracal.

"Mandatul de aducere pe care il pun in executare colegii de la Dolj este eliberat de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala. Politistii si jandarmii actioneaza in baza articolului 266 Cod Procedură Penală", transmite IGPR.

Art. 266 CPP, Executarea mandatului de aducere:

"(1) Mandatul de aducere se execută prin organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare şi organele de ordine publică. Persoana căreia i se încredinţează executarea mandatului transmite mandatul persoanei pentru care acesta a fost emis şi îi solicită să o însoţească. În cazul în care persoana indicată în mandat refuză să însoţească persoana care execută mandatul sau încearcă să fugă, aceasta va fi adusă prin constrângere.

(2) În vederea executării mandatului emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de instanţa de judecată, organele prevăzute la alin. (1) pot pătrunde în locuinţa sau sediul oricărei persoane, în care există indicii că se află cel căutat, în cazul în care acesta refuză să coopereze, împiedică executarea mandatului sau pentru orice alt motiv temeinic justificat şi proporţional cu scopul urmărit.

(3) Dacă persoana arătată în mandatul de aducere nu poate fi adusă din motive de boală, cel însărcinat cu executarea mandatului constată aceasta într-un proces-verbal, care se înaintează de îndată organului de urmărire penală sau, după caz, instanţei de judecată."

Mandatul a fost emis după ce mama Luizei a refuzat să se prezinte, joi, la sediul DIICOT București pentru a-i fi prelevate probe biologice, chiar dacă a primit citație în acest sens. Monica Melencu a fost amendată cu 5.000 lei, iar vineri a fost emis un mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.