Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Română: Şapte persoane suspectate de trafic de persoane, depistate în urma unor controale

Un număr de şapte persoane suspectate de trafic de persoane au fost depistate în urma unor controale efectuate de poliţişti, sub egida Europol, în aeroporturi, puncte de trecere a frontierei, staţii de autobuz, staţii de tren şi centre comerciale, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, transmis, joi, AGERPRES.

"Au fost depistate 7 persoane bănuite de trafic de persoane implicate într-un caz de trafic de persoane prin exploatare prin muncă, respectiv 6 cazuri de exploatare prin cerşetorie. Totodată, au fost identificate 10 victime ale infracţiunilor (7 exploatate prin cerşetorie şi 3 exploatate prin cerşetorie şi muncă). În aceste cauze, au fost demarate investigaţii împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T", precizează Poliţia Română.

Poliţiştii au verificat 10.452 de persoane, 3.131 de vehicule şi 73 de locaţii.

Controalele pentru investigarea cazurilor de trafic de persoane au avut loc în perioada 31 mai - 4 iunie. Acţiunile s-au desfăşurat în cooperare cu autorităţi de aplicare a legii din alte 23 de state europene, în mod coordonat. Operaţiunea s-a desfăşurat în sistem integrat, pe teritoriul statelor europene implicate, sub forma unor zile comune de acţiune - Joint Action Days (JAD) şi a avut ca scop combaterea grupurilor organizate de criminalitate itinerantă specializate în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane.

La nivel naţional, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate a coordonat activităţi punctuale, în care au fost angrenaţi peste 230 de ofiţeri specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, ce au vizat documentarea activităţii persoanelor implicate în comiterea unor astfel de infracţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.