Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia rusă a dezmembrat o reţea de contrabandă cu aparate de ventilaţie mecanică

huffingtonpost.co.za
catuse

Poliţia rusă a anunţat miercuri arestarea a şapte persoane acuzate de contrabandă cu aparate de ventilaţie mecanică, echipamente esenţiale pentru tratarea celor mai grave cazuri de infectare cu noul coronavirus, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, această operaţiune desfăşurată în coordonare cu serviciile de securitate (FSB) a făcut posibilă confiscarea a aproape 1.800 de aparate de ventilaţie în regiunile Moscovei, Kostroma (centru) şi Sverdlovsk (Urali), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Aceste dispozitive fabricate în 1999-2000 erau destinate revânzării, fără documente care să confirme legalitatea originii lor, conform sursei citate.

Dintre cele şapte persoane arestate, două au fost plasate în libertate condiţionată şi cinci se află în arest la domiciliu.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Ventilatoarele sunt cruciale pentru a salva vieţile oamenilor,â deoarece asigură ventilarea artificială a plămânilor pacienţilor care suferă de pneumonie bilaterală cauzată de coronavirus.

Ca în multe alte ţări, măştile, mănuşile şi alte mijloace de protecţie personală au dispărut rapid din farmacii şi supermarketuri de la începutul epidemiei de coronavirus care a atins Rusia în martie, de atunci fiind înregistrate aproape 100.000 de persoane infectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.