Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Rutieră București a dat peste 300 de amenzi în doar trei zile pentru depășirea vitezei legale

Inquam Photos / George Calin
politia rutiera verificari interdictii circulatie

Poliţiştii bucureşteni au aplicat, în doar trei zile, 320 de amenzi şi au reţinut cinci permise de conducere în urma unei acţiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei transmis AGERPRES, miercuri, în contextul acţiunii SPEED MARATHON, desfăşurată la nivel european sub egida ROADPOL, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere cu risc rutier ridicat din municipiul Bucureşti în vederea creşterii climatului de ordine şi siguranţă rutieră şi reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

"Operaţiunea-maraton de control 24/24 este desfăşurată în mod tradiţional de ROADPOL, în perioada 19-25 aprilie. Poliţiştii rutieri din toate ţările Uniunii Europene verifică viteza prin dispozitive specifice şi îi sancţionează pe vitezomani. Depăşirea limitei legale de viteză de către conducătorii auto constituie una dintre principalele cauze generatoare de producere a accidentelor rutiere grave din Europa. La nivelul Municipiului Bucureşti, nerespectarea regimului legal de viteză reprezintă a treia cauză generatoare de producere a accidentelor rutiere grave", se precizează în comunicat.

Citește și: VIDEO - Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează

Astfel, arată sursa citată, în anul 2020 s-au produs 75 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 71 de persoane şi rănirea uşoară a 7 persoane.

"În cadrul activităţilor de control desfăşurate în perioada 19 aprilie-21 aprilie, menţionează până la orele 14.00, au fost aplicate 320 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute 5 permise de conducere pentru depăşirea vitezei cu peste 50 km/h", informează poliţiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.