Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia şi armata austriece încep de luni controalele la frontiera cu Ungaria

schengen

Poliţia şi armata austriece vor începe de luni controalele la frontiera cu Ungaria, măsura având drept scop stoparea migraţiei ilegale şi combatarea fenomenului în creştere al traficului de persoane, a anunţat vineri poliţia, transmite DPA. În ultimele luni, poliţia a consemnat o creştere a numărului de traficanţi şi de treceri ilegale ale frontierei în provinciile din estul ţării, chiar dacă la niveluri mult mai scăzute decât în perioada de vârf a fluxului de migraţie în 2015.

Controalele la punctele de frontieră din provincia Burgenland vor fi efectuate în aşa fel încât să nu împiedice traficul normal, iar măsura va fi una temporară, a indicat poliţia, fără însă a preciza perioada de aplicare. Începând de luni, toate persoanele care vor călători dinspre şi spre Ungaria vor trebui să aibă asupra lor documente de călătorie valide, chiar dacă frontiera se află în interiorul Spaţiului Schengen de liberă circulaţie. Autorităţile austriece fac de asemenea pregătiri pentru a ridica garduri de-a lungul mai multor secţiuni ale acestei frontiere, astfel încât migranţii să fie direcţionaţi spre punctele oficiale de trecere.

Punerea în aplicare a acestui plan va depinde însă de o eventuală schimbare majoră a rutei de migraţie, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Burgenland, Helmut Greiner. 'Dacă nu va veni nimeni, nu vom avea nevoie de gard', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.