Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia spaniolă a arestat mai mulţi hoţi de artă: au fost recuperate desene de Salvador Dali vechi de 100 de ani, dar și alte opere de artă

Salvador Dali

Poliţia spaniolă a recuperat două desene cu o vechime de 100 de ani semnate de pictorul suprarealist Salvador Dali, care au fost furate anul trecut în timpul unui jaf petrecut în Barcelona, informează Reuters.

Forţele de ordine au anunţat că au arestat trei fraţi cu vârste de 50, 53 şi 55 de ani şi au confiscat cele două desene realizate de Dali în 1922 pentru a face parte din ilustraţiile cărţii ''Las Gracies de Empordag", la cererea autorului volumului, Pere Coromines.

Forţele de ordine au mai confiscat şi alte opere de artă printre care lucrări de grafică semnate de artistul spaniol Joan Miro, ceasuri de lux, precum şi monede şi bancnote valoroase, potrivit Agerpres.

Desenele - două peisaje rurale schiţate pe hârtie maro - au fost autentificate de Fundaţia Gala-Salvador Dali, care deţine drepturile de autor pentru lucrările pictorului, a spus poliţia.

Cei trei fraţi sunt suspectaţi de poliţia catalană că au vizat în mod special locuinţe din regiunea Barcelona care adăposteau opere de artă, colecţii de monede şi alte antichităţi.

Poliţia a reţinut alte două persone pentru primirea de bunuri furate. Cei trei suspecţi de furt au fost eliberaţi pe cauţiune până la proces, iar ceilalţi doi au fost eliberaţi în aşteptarea procesului.

Alături de tablourile de Dali şi cele cinci de Miro - care se află încă în proces de verificare a autenticităţii - şi două lucrări ale pictorului Paco Sola, poliţia a mai confiscat 55 de ceasuri de lux, stilouri din argint şi aur, bijuterii şi mai multe colecţii de monede şi bancnote din diferite epoci şi ţări.

Se bănuieşte că obiectele provin dintr-o serie de jafuri care au avut loc în ultimele luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.