Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea de infractori specializată în construcţia de ambarcaţiuni ultra-rapide pentru transportul de droguri

Policia National
policia national politia nationala spania

Poliţia spaniolă a anunţat marţi că a destructurat o reţea de infractori specializată în construcţia de ambarcaţiuni ultra-rapide pentru transportul de droguri pe mare, relatează AFP.

În total, 22 de persoane au fost arestate şi 20 de bărci confiscate în timpul percheziţiilor efectuate în oraşele Pontevedra şi La Coruńa (nord), Madrid, Salamanca (nord-vestul Madridului) şi Barcelona (nord-est), precum şi în nordul Portugaliei, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Organizaţia criminală "fabrica şi dezvolta ambarcaţiuni de mare viteză, care apoi erau folosite pentru a transporta cantităţi mari de narcotice pe mare", a precizat poliţia.

În imaginile oferite de poliţie, se poate observa un hangar mare cu numeroase carene de bărci răsturnate, precum şi trape menite pentru ascunderea drogurilor direct în structura bărcilor, potrivit Agerpres.

Printre membrii grupării se numără şi persoane "extrem de calificate" în fabricarea acestor bărci interzise, a explicat poliţia.

Odată construite, bărcile cu motor erau duse în "diverse locuri" din peninsulă, înainte de a fi folosite pentru transportul drogurilor "în zona de sud a Spaniei".

Spania este principalul punct de intrare a drogurilor în Europa, datorită localizării sale în apropierea Africii de Nord, o regiune în care este produs canabisul, şi a legăturilor sale cu America de Sud, de unde provine cocaina. Numeroase operaţiuni de confiscare a drogurilor au loc pe mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.