Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia turcă a arestat şase membri ai opoziţiei prokurde într-o razie la Istanbul

pkk

Poliţia turcă a reţinut vineri şase persoane, între care oficiali locali ai formaţiunii pro-kurde Partidul Democratic al Poporului (HDP), într-o razie la unul dintre birourile formaţiunii politice de la Istanbul, la o zi după preşedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat că sprijină acţiunile în justiţie împotriva membrilor săi, relatează Reuters.

Forţe speciale ale poliţiei au luat parte la operaţiune, a informat agenţia de presă turcă Anadolu, care a afirmat că acţiunea face parte dintr-o represiune asupra reţelelor urbane ale organizaţiei de tineret a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Erdogan şi guvernul turc acuză HDP, cel de-al treilea partid ca număr de membri din parlament, că este o extensie a PKK, care luptă de trei decenii pentru o mai mare autonomie kurdă în sud-estul ţării şi care este considerat un grup terorist de către Turcia, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană. În schimb, HDP susţine că se opune violenţei şi că doreşte o soluţie paşnică pentru kurzii din Turcia.

Arestările au avut loc la mai puţin de 48 de ore după ce Erdogan a afirmat că unii parlamentari HDP şi primari locali se comportă ca nişte membri ai unei organizaţii teroriste şi că funcţiile lor nu ar trebui să-i protejeze de urmărirea penală. Poliţia din Istanbul a afirmat într-un comunicat că operaţiunea face parte dintr-o investigaţie asupra unei crime comise în iunie 2015 pentru care sunt bănuiţi membri ai PKK şi s-a bazat pe o informaţie potrivit căreia arma crimei s-ar afla în clădirea HDP de la Istanbul, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.