Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia turcă a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa câteva zeci de femei adunate în centrul Istanbulului

theguardian.com
politie turcia

Poliţia turcă a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa câteva zeci de femei care mai erau adunate în centrul Istanbulului după ce o mulţime şi mai mare de femei a încercat să organizeze un marş pentru a celebra Ziua Internaţională a Femeii, informează Reuters şi EFE preluate de agerpres.

Potrivit Reuters, mulţimea, care se cifra iniţial la câteva sute de femei, s-a adunat la marginea Pieţei Taksim, agitând pancarde şi fluturând drapele. Poliţia a format un zid uman pentru a le împiedica să intre pe strada Istiklal, principala stradă pietonală a districtului.

O mare parte din mulţimea de femei a fost dispersată atunci când nu li s-a permis să manifesteze pe strada Istiklal.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a decis să închidă staţia de metrou Taksim şi parţial staţia vecină Sishane, anunţând că toate străzile ce duc spre piaţa principală vor fi blocate.

"Toate drumurile spre Piaţa Taksim şi strada Istiklal vor fi închise, în condiţiile în care acestea nu sunt clasificate drept zone pentru adunări şi demonstraţii, potrivit legii", a anunţat biroul guvernatorului într-un comunicat. Guvernul a permis unele activităţi ale organizaţiilor nonguvernamentale pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Femeii, însă nu şi manifestaţii pe strada Istiklal, se subliniază în comunicat.

Anul trecut de Ziua Internaţională a Femeii, poliţia a tras de asemenea cu gaze lacrimogene pentru a dispersa femei care s-au adunat să participe la un marş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.