Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politică din tată-n fiu în Belarus: Viktor, copilul dictatorului Lukașenko, îl înlocuiește pe tatăl său la conducerea Comitetului Olimpic

jurnaltv.md
Belarus Aleksandr Lukasenko

Viktor Lukaşenko, fiul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, l-a înlocuit, vineri, pe tatăl său la conducerea Comitetului Olimpic din Belarus, informează Reuters, relatează News.ro.

Aleksandr Lukaşenko, preşedinte al Comitetului Olimpic din Belarus din 1997, a câştigat anul trecut, în august, un nou mandat la conducerea ţării. Lukaşenko este preşedintele Belarusului din 1994. După alegerile de anul trecut, în Belarus au avut loc proteste masive, participanţii la manifestaţii denunţând frauda de la scrutin. Peste 33.000 de oameni au fost arestaţi, de atunci, într-o violentă campanie de reprimare. Au devenit ţinta autorităţilor şi sportivi de elită care au susţinut în mod deschis opoziţia.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

În decembrie, Comitetul Internaţional Olimpic a considerat că reprezentanţii Comitetului Olimpic din Belarus nu i-au protejat “într-un mod corespunzător” pe sportivi de discriminarea politică. În cazul lui Aleksandr Lukaşenko şi al fiului său Viktor, atunci prim-vicepreşedinte al comitetului, s-a luat măsura provizorie de interzicere a prezenţei la Jocurile Olimpice şi de excludere de la toate activităţile CIO.

Citește și: Jurnalistul Mihai Cistelican a lansat volumul 'Publicistica lui Ion Brad (1929-2019)'

“CIO va aştepta raportul oficial cu privire la rezultatele alegerilor şi le va evalua”, a precizat Comitetul Internaţional Olimpic pentru Reuters, vineri, după numirea lui Viktor Lukaşenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.