Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politician de MARCĂ din SUA, mesaj CONTROVERSAT de Ziua Naţională. Senatorul amintește de angajamentul României pentru o justiție INDEPENDENTĂ

romania sua

Senatorul republican John McCain, fost candidat la alegerile prezidențiale din SUA și un bun cunoscător al României, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, în care a reamintit de angajamentele în favoarea statului de drept și a independenței justiției, care au făcut din țara noastră un aliat de încredere.

Citeşte şi: Ambasadorul Maior, mesaj cu SUBÎNŢELES după avertismentul dat de americani: 'Calea României şi a românilor este clară...'

„Senatorul John McCain a transmis un mesaj special cu ocazia Zilei Naţionale a României, subliniind că România şi Statele Unite au o prietenie apropiată şi de durată, bazată pe împărtăşirea valorilor democratice comune. Senatorul american a precizat că România a dat un exemplu în regiune şi în lume prin angajamentul pentru respectarea drepturilor omului şi eforturile sale privind consolidarea statului de drept, a bunei guvernări şi independenţei justiţiei, toate acestea fiind elemente care fac din România un aliat capabil şi de încredere”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Washington.

Mesajul senatorului nu pare să fie însă unul întâmplător, ci vine în contextul polemicilor declanșate de un mesaj al Departamentului de Stat transmis către Parlamentul României, în urmă cu câteva zile, în care atrăgea atenția că modificările preconizate la legile justiției ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a celebrat Ziua Naţională a României printr-o serie de evenimente organizate la data de 30 noiembrie 2017. Cu ocazia recepțiilor organizate de ambasadă, România a fost onorată prin numeroase participări de nivel înalt, incluzându-i pe congresmanul Francis Rooney (republican), vicepreşedinte al Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor; adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat, Elizabeth Millard; directorul general adjunct al Serviciului Comercial Extern din cadrul Departamentului Comerţului, Sarah Kemp; reprezentanți ai Departamentului de Stat, ai Departamentului Apărării, Comerţului, Energiei, USAID, membri marcanți ai mediilor academic și de afaceri, diplomați acreditați la Washington, lideri şi reprezentanţi ai comunității românești din Statele Unite, scrie DIGI24.

La evenimentele organizate de ambasada României au participat peste 500 de invitaţi.

Citeşte şi: Tăriceanu, AVERTISMENT de Ziua Naţională: 'Trăim o perioadă în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt ameninţate...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.