Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politician kurd: 'Recep Erdogan încearcă să reînvie planul Imperiului Otoman!'

reuters
Erdogan

Un membru al Uniunii Patriotice din Kurdistan susține că Recep Tayyip Erdogan intenționează să „restabilească încrederea susținătorilor săi și a poporului turc în Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP)" prin continuarea operațiunilor militare turcești în Irak și Siria.

Vorbind pentru agenția de știri Al-Youm din Bagdad, Ghazi Kakayee a adăugat: "Erdogan încearcă să reînvie planul Imperiului Otoman prin invadarea țărilor vecine Turciei, dar reînvierea acestui plan nu ar trebui să se încheie în detrimentul Irakului și al regiunii."

Kakayee a cerut Guvernului irakian să fie vigilent față de „conspirațiile Turciei” și ale președintelui său și să încerce să găsească o soluție rapidă pentru a elimina acest pericol, "deoarece Bagdadul are multe opțiuni pentru a preveni această agresiune turcă".

Ministerul rus de Externe a declarat recent că este îngrijorat de informațiile privind o nouă operațiune antitero în nordul Siriei condusă de Turcia.

În ajunul lui Erdogan a anunțat desfășurarea unei noi operațiuni militare în nordul Siriei. "Începe o nouă fază a formării (în Siria) a "zonei de securitate" la 30 km adâncime de granița cu Turcia. Îi eliminăm pe Tal Rifat și Manbij de teroriști", a declarat Erdogan, citat de Agenția de știri Anadolu. Potrivit acestuia, atunci alte zone de frontieră cu Turcia vor fi curățate de militanți.

Vezi și: Erdogan intră puternic cu armata în Siria: soldații 'sultanului' vizează 30 de km adâncime de granița Turciei

Anterior, Erdogan a anunțat planurile forțelor armate turce de a lansa operațiuni antiteroriste la frontierele țării. Potrivit presei, operațiunile au fost planificate să se desfășoare în patru regiuni din Siria.

Vezi și: Siria: Americanii se tem de un posibil conflict militar direct cu armata Turciei

Washingtonul s-a opus deja operațiunilor militare ale Turciei în nordul Siriei, deoarece acestea pot destabiliza și mai mult situația din regiune și pot submina eforturile de combatere a ISIS. Ambasadorul SUA la Onu, Linda Thomas-Greenfield, a subliniat că Statele Unite înțeleg interesele legitime de securitate ale Turciei și solicită abordarea preocupărilor prin dialog și diplomație.

Vezi și: Erdogan dă cu flit americanilor: Turcia nu va aştepta 'permisiunea' SUA pentru o nouă ofensivă în Siria .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.