Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

POLITICIENI, printre clienții traficanților de droguri: Precizări suplimentare de la IGPR FOTO/VIDEO

diicot dealeri capitala

Polițiștii Serviciului Antidrog din BCCO București și procurorii DIICOT au făcut, vineri, mai multe percheziții în Capitală și Dâmbovița la traficanți de droguri care vindeau marfă în zonele cu ștaif din București.

UPDATE: „Având în vedere informațiile vehiculate pe un site de știri, conform cărora "POLITICIENI, printre clienții traficanților de droguri", Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice urmăroarele: Din cercetările efectuate până la acest moment, nu au rezultat indicii în sensul implicării unor oameni politici în acest caz, informațiile prezentate nefiind conforme cu realitatea", anunță IGPR.

Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, dealerii aveau clienți cu mulți bani în buzunare, acele VIP-uri care își fac veacul în cluburi de fițe din București și nu numai. Astfel, ofițerii antidrog bucureșteni au aflat că, printre clienții care au luat droguri de la această grupare, se află și politicieni, mulți dintre ei cu locul de muncă în Palatul Parlamentului. Mai mult, polițiștii de la Narcotice au aflat și de petreceri private, la care invitații consumau stupefiante, pe lângă delicatese și alcool.

Zonele în care traficanții obișnuiau să vândă "moartea albă" erau în Centrul Vechi, la hoteluri cunoscute din Capitală și la cluburile din zona Parcului Herăstrău.

Perioada sărbătorilor de iarna reprezintă pentru traficanții de droguri, la fel ca și pentru orice alt comerciant, un prilej pentru creșterea veniturilor, deoarece clienții, avizi de distracție, sunt dispuși sa bage mâna adânc in buzunar.

La începutul anului 2021, 6 tineri cu acces nelimitat in cercurile de politicieni si vedete s-au constituit într-un grup infracțional organizat și au pus la cale una dintre cele mai rentabile rețele de distributie a drogurilor in aceste medii.

Ei procurau drogurile (cocaina, canabis și ciuperci) de la mafia bulgară și le vindeau către zeci de consumatori peste prețul pieței, deoarece puritatea substanțelor era crescută.

De exemplu, un gram de cocaină cu puritatea de peste 70% il vindeau la preț dublu (cu 900-1000 lei), față de prețul uzual din piață (500 lei/ 100 €), cu puritatea de 30%.

Câștigurile obținute de grupare au fost considerabile și se estimează că au câștigat peste 2 milioane de euro.

Operatiunea polițiștilor antidrog din București a fost finalizată in dimineața zilei de 9 decembrie, când s-au efectuat 7 percheziții domiciliare, 4 în București și 3 în județul Dâmbovița, în urma cărora s-au confiscat:

-600 de grame de cocaină,

- 4 kilograme de cannabis,

-5 grame de ciuperci halucinogene.

O parte din cocaina era porționată, ambalata și pregătită pentru distribuire in perioada imediat următoare:

-22 pungi mari a câte 10 grame, pregătite pentru petrecerile private organizate in acest weekend

-48 de pungulițe a câte un gram pregătite pentru consumul individual sau in cuplu.

De asemena, polițiștii antidrog au mai confiscat și sume impresionante de bani (137.300 de lei, 8.450 de euro, 100 de lire sterline și 100 de dolari) încasate de la consumatori in ultimele 2 zile.

În cauză s-a percheziționat și o casă de vacanță din Dâmbovița, unde traficanții ascundeau o parte din droguri și unde se organizau întâlnirile de reglare a business-ului.

La o percheziție din sectorul 2, când politistii antidrog au spart ușa, traficantul a aruncat pe geam 4 pungi a câte un kilogram de cannabis, care au căzut în apropierea unei vecine care își plimba cățelul.

Trei dintre cele 5 persoane au fost reținute, fiind acuzare de săvârșirea infractiunilor de trafic internațional si intern de droguri, precum si de constituirea unui grup infracțional organizat, cea mai gravă formă de asociere in sfera ilicită incriminată de legea din România. Ei riscă peste 15 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.