Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii europeni continuă să ceară sancțiuni împotriva Azerbaidjanului

parlamentul european

Uniunea Europeană ar trebui să impună sancțiuni împotriva Azerbaidjanului, a declarat Lars Patrick Berg, membru german al Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European și membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a acestuia din urmă, într-un interviu acordat Tempi, scrie news.am.

El a acuzat UE că nu protejează armenii și că preferă aprovizionarea cu gaze naturale din Azerbaidjan în locul vieții oamenilor nevinovați.

Un cinic ar putea crede că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a considerat aprovizionarea cu gaze naturale a Azerbaidjanului mai importantă decât viața armenilor, președintele azer Aliyev nu a fost niciodată un partener de încredere, iar sancțiunile sunt necesare, a spus Berg.

Anton Hofreiter, deputat al Bundestagului german din partea Verzilor, a cerut, de asemenea, UE să impună imediat sancțiuni împotriva Azerbaidjanului.

Europenii ar trebui "să se forțeze să introducă sancțiuni economice, chiar dacă va fi dificil", a declarat el pentru ziarele grupului media Funke.

"Ar trebui să încetăm să cumpărăm gaze [naturale] din Azerbaidjan cât mai curând posibil", a cerut Hofreiter.

Atacul Azerbaidjanului împotriva Arțakhului (Nagorno-Karabah) este "un alt exemplu al marelui pericol de a fi dependent de un dictator". În loc să cumpere gaze naturale din Azerbaidjanul autoritar, țările UE ar trebui "să se bazeze pe alte surse și, în primul rând, pe surse regenerabile de energie".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.