Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii fac legea si dupa gratii. Guvernul aloca bani urgent din fondul de rezerva pentru ei

inchisoare lux stiri.apropotv.ro

Din ce in ce mai multi politicieni ajung dupa gratii fie in arest preventiv fie condamnati definitiv pentru fapte de coruptie. O data ajunsi acolo deschid un subiect tabu, un subiect la care nici nu s-au gandit cat au fost la guvernare sau in opozitie, in functii care le-ar fi permis sa faca ceva concret.

Subiectul pe care il deschid politicienii de dupa gratii si pe care il fac cunoscut intregii tari gratie notorietatii de care beneficiaza este cel al conditiilor mizere de detentie. Astfel Guvernul s-a gandit sa rezolve problema de urgenta si sa aloce bani pentru marirea capacitatii de cazare a penitenciarelor si pentru imbunatatirea conditiilor de arest din fondul de rezerva al Guvernului.

Decizia a fost luata, miercuri, de Guvern, printr-o ordonanta de urgenta.

Purtatorul de cuvant al Guvernului Corneliu Calota a explicat ca fondurile vor alocate pentru penitenciare in urma propunerilor venite de la Ministerul de Justitie.

Ministrul Justitie Robert Cazanciuc pare sa fie in asentimentul politicienilor de dupa gratii si a declarat ca in unele cazuri conditiile din arest sunt sub limita demnitatii umane si ca ar fi nevoie de aproximativ un miliard de euro pentru a remedia acest lucru. El a precizat ca sunt demarate demersuri pentru a obtine fonduri europene pentru astfel de lucrari.

Si premierul Victor Ponta sustine ca exista probleme majore privind conditiile de detentie din Romania, motiv pentru care tara noastra pierde contant procese la CEDO pe aceasta tema si are de platit despagubiri considerabile, insa pentru a aloca fonduri pentru lucrari in penitenciare este nevoie sanu fie acuzat Guvernul ca ajuta coruptii.

Potrivit unui document al Ministerului Justitiei prezentat, in urma cu o saptamana de Mediafax, statul cheltuieste lunar cu intretinerea unei persoane aflate in inchisoare 512 lei, la finele lunii ianuarie in detentie aflandu-se aproape 30.000 de detinuti, dar cu un deficit de locuri de cazare de peste 10.000 locuri.

sursa foto: stiri.apropotv.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.