Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii români, tot mai disperați după voturi - Boc vrea drept de vot pentru minorii cu capacitate de exercițiu restrânsă

Mediafax
Emil Boc

Președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc, a susținut în timpul ședinței Comitetului European al Regiunilor (CER) reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa. Recomandarea a fost adoptată Comisia pentru politica socială, educație a CER.

„Ședință a Comitetul European al Regiunilor, Brno, Cehia: Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa. Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului 'Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022', nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale”, scrie pe Facebook Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca afirmă că această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative.

„Recomandarea a fost adoptată în cadrul documentului menționat mai sus de către Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor”, precizează în încheiere Boc.

Minorii între 14 și 18 ani au capacitate de exercițiu limitată, nefiind în măsură să încheie acte juridice de dispoziție fără încuviințarea părinților sau a tutorelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.