Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coșmarul unei tinere polițiste transformată în damă de companie fără să vrea

Facebook
politie politista

Drama unei polițiste care a devenit damă de companie în online fără să vrea a început după ce un bărbat s-a îndrăgostit de ea, însă femeia a refuzat să aibă o relație cu acesta.

Povestea a început în anul 2012, atunci când polițista l-a refuzat în mai multe rânduri pe bărbat să iasă la o întâlnire, iar acesta a gândit un plan de răzbunare. A furat pozele publicate de polițistă de rețelele sale de socializare și a conceput un profil nou, în încercarea de a-i induce pe alți bărbați în eroare și pentru a-i distruge viața femeii, scrie ziare.com.

Profilul se numea „Polițista Moieciului”, iar răzbunătorul publica acolo poze cu polițista, însoțite de mesaje din sfera matrimonială, însoțite de numărul de telefon al victimei.

Fiind nemulțumit de rezultatele primului profil, bărbatul a creat un al doilea, pe care publica din nou fotografii cu polițista de care era îndrăgostit, însoțite de texte din care reieșea că femeia oferă servicii sexuale.

„Ofer partide amoroase proprietarilor de pensiuni”, scria într-unul dintre mesajele publicate de bărbat pe contul fals realizat și pe care a postat folosind șapte telefoane și 11 cartele telefonice.

Polițista a făcut plângere penală după ce bărbatul a refuzat în mai multe rânduri să șteargă conturile, însă acesta nu a recunoscut în fața nimănui că el ar fi persoana din spatele conturilor false.

„Se va reţine infracţiunea de fals informatic în sarcina celui care, într-o reţea electronică socială (de exemplu, Facebook, LinkedIn etc.), creează un cont fictiv pe numele unei alte persoane, postând fotografia acesteia (reală sau modificată – de exemplu, într-o ipostază indecentă ori provocatoare), alături de informaţii personale (reale sau fabricate) care, prin natura lor, pot cauza prejudicii de imagine acesteia sau pot produce inclusiv consecinţe juridice. Deşi acest caz este tipic pentru ceea ce în literatura de specialitate apare drept „furt de identitate”, lipsa (şi de această dată a) unei reglementări concrete în acest sens va duce la un efort suplimentar de interpretare folosind prevederile existente”, se arată în motivarea instanței.

Judecătorii l-au condamnat pe bărbat la un an și jumătate de închisoare și la plata unor daune morale de 2000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.