Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţişti din Frontex vor putea fi desfăşuraţi în Albania

frontex

Uniunea Europeană şi Albania au ajuns luni la un acord privind desfăşurarea de poliţişti ai Agenţiei europene pentru frontiere şi pază de coastă (Frontex) pe teritoriul albanez, pentru a gestiona problemele privind imigraţia, iniţiativă despre care Bruxellesul speră să devină un model pentru alte ţări din Balcanii Occidentali, transmite Reuters. Acordul a fost semnat de către comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie Dimitris Avramopoulos şi ministrul de interne albanez Fatmir Xhafaj. Documentul are nevoie şi de aprobarea statelor membre ale UE, conform Agerpres.

''Albania este un candidat aflat pe primele poziţii în regiune şi acordul va servi drept model pentru aranjamente similare pe care le negociem cu alţi parteneri din Balcanii de Vest. O cooperare mai strânsă între Albania şi Frontex ne va permite să fim mai rapizi şi mai flexibili în modul în care vom răspunde oricăror potenţiale provocări în materie de migraţie'', a spus Avramopoulos.

Comisia Europeană negociază acorduri similare cu Serbia şi Macedonia.

La rândul său, Fatmir Xhafaj a menţionat că acordul va oferi oportunităţi pentru poliţia albaneză pentru a se perfecţiona, în timp ce Tirana va avea şi alte avantaje de pe urma proiectelor cu finanţare de la bugetul UE.

Albania, membră a NATO, este stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană şi speră să primească în această primăvară invitaţia oficială de a începe negocierile de aderare la blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.