Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii americani au arestat un bărbat în urma unui presupus atac antisemit la Los Angeles

Poliţia americană a arestat un bărbat în legătură cu un presupus atac antisemit comis în urmă cu câteva zile la un restaurant japonez din apropiere de Los Angeles (statul California), transmite duminică dpa.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit de poliţie, a fost arestat într-o locuinţă din apropierea metropolei Los Angeles vineri în jurul orei locale 22:15 (sâmbătă ora 05:15 GMT), a precizat Departamentul de Poliţie din Los Angeles (LAPD). Bărbatul a fost arestat sub suspiciunea de atac cu o armă letală, iar anchetatorii au cerut o cauţiune sporită întrucât cred că infracţiunea a fost motivată de ură, scrie Agerpres.ro.

LAPD l-a descris pe bărbat drept unul dintre primii suspecţi în atac, care a fost comis marţi în jurul orei locale 22:00, în faţa unui restaurant japonez din West Hollywood, de către persoane care strigau sloganuri împotriva Israelului. Anchetatorii continuă căutarea celorlalţi suspecţi.

Un martor a declarat că aproximativ opt persoane, majoritatea îmbrăcate în negru şi sosite cu mai multe automobile, au început să arunce sticle şi alte obiecte către clienţi şi să strige 'Moarte evreilor' şi 'Palestina liberă'.

Atacul a survenit în contextul confruntărilor armate ce aveau loc în Gaza şi sudul Israelului, ceea ce a amplificat tensiunile între susţinătorii din SUA ai israelienilor şi cei ai palestinienilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.