Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au dat 1.200 de sancţiuni contravenţionale, în întreaga țară, în cadrul unor controale privind transportul public de persoane

politia controale razie

Aproape 1.200 de sancţiuni contravenţionale au fost date de poliţişti, joi, în întreaga ţară, în cadrul unor controale privind transportului public de persoane. Totodată, au fost constatate cinci infracţiuni rutiere şi au fost reţinute 27 de permise de conducere, potrivit agerpres.ro.

Poliţiştii au desfăşurat, joi, a nivel naţional, o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicate astfel de vehicule.

Potrivit Poliţiei Române, în cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 4.241 de autovehicule şi au constatat 5 infracţiuni la regimul circulaţiei, dintre care 3 pentru consumul de băuturi alcoolice şi 2 alte infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 1.195 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 la O.G. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 113 pentru încălcările prevăzute de H.G. 69/2012, 145 pentru încălcarea Legii nr. 55/2020, 790 pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 şi 127 pentru alte acte normative.

Totodată, poliţiştii au reţinut 27 de permise de conducere şi 49 de certificate de înmatriculare.

În plus, a fost dispusă imobilizarea autovehiculului în 9 cazuri şi a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 7 autovehicule.

Astfel, în municipiul Giurgiu a fost prinsă o persoană care transporta, cu un autovehicul, 4 persoane în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie, conform legii. Şoferul a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 38/2003, cu amendă de 1.000 de lei. Totodată, a fost aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

În judeţul Dâmboviţa, a fost depistat un bărbat care făcea transport de persoane, cu un autovehicul înmatriculat în judeţul Dâmboviţa, fără a deţine licenţă de traseu. El a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor H.G. nr. 69/2012, cu amendă de 9.000 de lei. Totodată, a fost aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.