Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au dat iama în hoții de lemne: Au aplicat peste 2.000 de amenzi şi au întocmit 130 de dosare penale, în ultima săptămână

12_guvernul-pregateste-un-nou-cod-silvic-ministrul-padurilor-si-apelor-ii-va-nemultumi-pe-cei-care-au-fost-partasi-la-furtul-lemnului-203144

Poliţiştii au dat peste 2.000 de amenzi şi au întocmit 130 de dosare penale, în ultima săptămână, pentru delicte silvice, în urma desfăşurării a 820 de controale.

Astfel, în perioada 8 - 14 februarie, poliţiştii din ţară, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, au efectuat 820 de acţiuni şi controale, în trafic, în fondul forestier naţional şi în locuri de depozitare şi comercializare a materialului lemnos, scrie news.ro.

Peste 820 de obiective (exploatări forestiere, instalaţii de depozitare, ocoale silvice, structuri subordonate) au fost verificate, fiind constatate 137 de infracţiuni în domeniul silvic şi au aplicat 2.178 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 850.000 de lei (dintre acestea, 449 au fost la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice). 97 de persoane sunt cercetate în dosarele penale întocmite.

Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea fizică a 1.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 195.000 de lei. De asemenea, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 28 de ferăstraie mecanice, zeci de topoare, securi şi a 20 de autovehicule, tractoare şi atelaje hipo.

În acţiuni au fost angrenaţi şi lucrători ai Gărzii Forestiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.