Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au dat peste 30.000 de amenzi pentru nepurtarea măștii, în ultima săptămână

Polițiștii au aplicat în ultima săptămână 34.700 de amenzi, în valoare de peste 6,3 milioane de lei, dintre care peste 30.000 au fost date pentru nepurtarea măștii de protecție.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

Potrivit MAI, în ultimele șapte zile, au avut loc 10.600 de acțiuni de control la nivelul întregii țări cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară, fiind desfășurate cu peste 2.000 de acțiuni de control în plus față de săptămâna precedentă.

Astfel, au fost verificați aproximativ 31.500 de operatori economici și 1.500 de operatori transport persoane, precum și peste 67.400 de obiective de interes, cu 2.400 mai multe față de săptămâna trecută, dintre care 24.450 de unități de alimentație.

De asemenea, au fost verificate aproximativ 640 de mii de persoane, cu 100.000 mai multe față de săptămâna precedentă, fiind identificate peste 34 de mii de persoane care nu respectau măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma acțiunilor, au fost aplicate aproximativ 34.700 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6,3 milioane de lei. Cele mai multe sancțiuni, respectiv 30.112, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, 316 persoane, cu aproape 90 mai multe față de săptămâna precedentă, au fost amendate pentru că nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea.

Peste 3.800 de amenzi au fost date pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor, iar alte 400 pentru încălcarea măsurilor privind organizarea activității de transport persoane sau a programului de lucru ori pentru organizarea, respectiv participarea la evenimente.

Polițiștii au întocmit 26 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cu 15 mai multe față de săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.