Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele unui bărbat de 46 de ani suspectat de evaziune fiscală, braconaj şi contrabandă

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele unui bărbat de 46 de ani suspectat de evaziune fiscală, dar şi obţinere ilegală de fonduri, contrabandă şi braconaj cinegetic, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, bărbatul din comuna Băluşeni este suspectat că s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin nedeclararea veniturilor realizate din prestarea de servicii agricole, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește o victorie istorică! Va fi dezastru pentru PSD! ‘Pentru prima dată, vom elibera România de sub jugul roșu’

"În urma percheziţiilor, la locaţiile vizate, prin folosirea cititorului de microcipuri s-a procedat la identificarea celor 685 de ovine deţinute de către persoana în cauză şi membrii familiei în exploataţia agricolă, iar în urma citirii directe a crotaliilor aferente, au fost identificate 75 de bovine cu privire la care, în urma confruntării cu cererea unică de plată depusă la APIA în luna iunie, au rezultat neconcordanţe. De asemenea, au fost identificate şi ridicate un număr semnificativ de crotalii noi şi uzate, precum şi numeroase înscrisuri ce urmează a fi folosite în vederea probării activităţii infracţionale", a afirmat Nenişcu.

Totodată, ea a precizat că, în urma percheziţiilor, au fost descoperite 1.381 pachete cu ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi duty-free, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente legale de provenienţă şi despre care persoana în cauză cunoşteau că provin din activităţi de contrabandă.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Dana Budeanu, o femeie care se face că gândeşte adânc, dar pare că nu are cu ce’

De asemenea, în urma activităţilor efectuate, la domiciliul bărbatului, posesor legal a două arme de vânătoare, au fost identificate 171 de cartuşe, dintre care 77 de depozitate necorespunzător, două coarne specifice cervidelor mari, fără crotalii, precum şi un cap de căprior, congelat, acoperit cu blană, cu două coarne, fără crotaliu, toate fiind ridicate de poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase.

De asemenea, s-a procedat la ridicarea armelor de vânătoare şi a permiselor aferente în vederea anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a acestora, ca urmare a încălcării prevederilor legale privind regimul armelor şi muniţiilor. Cercetările au fost extinse sub aspectul comiterii infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri, contrabandă şi braconaj cinegetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.