Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au făcut prăpăd în Capitală și în Ilfov: A plouat cu amenzi

Inquam Photos / Octav Ganea
controale politie armata

Aproape 300 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii din Bucureşti-Ilfov în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemia cu noul coronavirus, amenzile însumând 48.000 de lei.

"Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alerta desfăşurate la nivelul judeţului Ilfov au continuat în data de 6 noiembrie 2020, având ca scop principal prevenirea infectărilor şi protejarea sănătăţii cetăţenilor, prin conştientizarea populaţiei cu privire la apartenenţa la comunitate şi la pericolul răspândirii necontrolate a noului coronavirus în colectivităţile umane", a anunţat sâmbătă Instituţia Prefectului Ilfov.

Astfel, sub autoritatea Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov, misiunile din ultimele 24 de ore au fost executate de 125 de poliţişti, alături de 101 efective reprezentând Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, ISU BucureştiIlfov, Poliţia Locală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

Citește și: Schimbare iminentă de trupe în PSD: Cel puțin 100 de deputați și 50 de senatori social-democrați nu sunt pe locuri eligibile pentru un nou mandat

Forţele de ordine au verificat în sistem integrat 353 de societăţi comerciale şi au legitimat peste 1.067 de persoane pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov, cu privire la respectarea interdicţiilor impuse pe timpul stării de alertă. De asemenea, au fost verificate peste 392 de mijloace de transport persoane.

În contextul acţiunilor desfăşurate, pentru abaterile constatate au fost aplicate 297 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum total de 48.000 de lei, dintre care: 287 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, cu amenzi în valoare de 42.500 lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali; cinci sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul Legii nr. 53/2003, aplicate de către ITM Ilfov; două sancţiuni contravenţionale în temeiul HG nr. 857/2011 cu amenzi în valoare de 2.000 lei, aplicate de către DSP Ilfov; o sancţiune contravenţională în temeiul Legii nr. 53/2003 cu amendă în valoare de 3.000 lei, aplicată de către ITM Ilfov; o sancţiune contravenţională în temeiul HG nr. 537/2007 cu amendă în valoare de 500 lei, aplicată de către ISU Bucureşti-Ilfov; o sancţiune contravenţională cu avertisment în temeiul Legii nr. 307/2006, aplicată de către ISU Bucureşti-Ilfov.

Verificările vor continua la nivelul judeţului Ilfov şi vor viza condiţiile în care se desfăşoară transportul în comun, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, respectarea de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse prin legislaţia în vigoare, dar şi protejarea cetăţenilor faţă de practicile comerciale ilicite, a menţionat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.