Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au retras 309 certificate de înmatriculare și au reținut 658 de permise de conducere într-o acțiune amplă desfășurată vineri

politia uniforma

Polițiștii au retras, vineri, 309 certificate de înmatriculare și au reținut 658 de permise de conducere, dintre care 29 pentru consum de alcool și trei pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, anunță Ministerul de Interne.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, polițiștii au retras 309 certificate de înmatriculare și au reținut 658 de permise de conducere , dintre care 29 pentru consum de alcool și 3 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 849 de posibile infracțiuni, aproape 20% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de vineri, s-au dispus măsuri preventive pentru 80 de persoane. Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 122 de autori de infracțiuni care au săvârșit 142 de fapte penale. Totodată, au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, potrivit unui comunicat de presă.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 8.594 de sancțiuni contravenționale pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 162 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 33 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 770 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 367.500 de lei.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 19 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 18 persoane aflate în situații de urgență.

„În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.405 cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 131.380 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 190 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 38,3%. În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 22.859 de mijloace de transport și 86.716 persoane, dintre care 8.920 de cetățeni ucraineni”, se menționează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.