Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au tras gloanțe pentru a-l prinde: Ce a făcut un ins de 29 de ani

www.viatavalcii.ro
politist focuri de arma

Un bărbat de 29 de ani din comuna Parva a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti la sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul nopţii şi în munţi, pentru prinderea unor persoane suspectate de braconaj, ocazie cu care oamenii legii au folosit armamentul din dotare, potrivit unui comunicat de presă remis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, notează Agerpres.

În cursul acţiunii, un poliţist a reuşit în ultima clipă să se ferească din faţa autoturismului în care se aflau suspecţii, în momentul în care şoferul, în speţă cel arestat, a accelerat şi a încercat să îl lovească.

Citește și: DOCUMENT DEZASTRU la vaccinare: Sub 10.000 de persoane vaccinate cu prima doză

"În fapt, în noaptea de 26/27 iunie a.c., poliţiştii de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu luptătorii de la Acţiuni Speciale au organizat şi desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi braconaj. Acţiunea s-a desfăşurat în apropierea muntelui Craia, pe raza comunei Parva, iar în jurul orei 2,00 a fost depistat un autoturism în care se aflau trei persoane. În momentul în care s-au efectuat semnalele de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, ar fi accelerat şi încercat să lovească pe unul dintre poliţişti, însă acesta a reuşit să se ferească la timp. Poliţiştii l-au somat să oprească şi au executat mai multe focuri cu armamentul din dotare în direcţia roţilor din spate ale autoturismului. În urma intervenţiei poliţiştilor, nicio persoană nu a fost rănită. Ulterior, cei trei au oprit şi abandonat autoturismul pe un drum înfundat şi au fugit în pădure", se arată în comunicatul IPJ Bistriţa-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate la domiciliul celui care a condus autoturismul implicat în incident, poliţiştii au constatat că una dintre armele pe care bărbatul de 29 de ani era autorizat să le deţină nu se afla în dulapul de păstrare din locuinţă.

Citește și: Fost campion mondial WBA răpus de COVID-19. Avea 65 de ani


Bărbatul a fost depistat ulterior, având arma asupra sa, despre care poliţiştii spun că ar fi fost folosită la acţiunea ilegală de vânătoare din noaptea de 26/27 iunie, motiv pentru care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Cel în cauză a fost reţinut, iniţial, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru braconaj şi tentativă la infracţiunea de omor, iar în cursul zilei de luni a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul a fost plasat în arestul IPJ, iar poliţiştii şi procurorii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost comise faptele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.