Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au văzut evidența: minorii, forțați să vândă flori sau să spele parbrize în interesecții. Era o adevărată rețea

politie bun

O reţea care obliga minori să cerşească, să vândă flori şoferilor la semafor în Bucureşti şi Ilfov sau să spele parbrize a fost destructurată de poliţişti şi procurori, joi, după mai multe percheziţii făcute. Membrii grupării foloseau ameninţări şi agresiuni fizice şi au determinat mai mulţi minori să muncească câte 10-12 ore pe zi, indiferent de vreme.

”La data de 19 mai 2022, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - S.I.C. Sector 2, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.C., au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi viol”, au transmis, joi, Poliţia română şi DIICOT, informează News.ro.

Potrivit autorităţilor judiciare, începând cu anul 2021, în municipiul Bucureşti, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat până în luna mai a anului 2022, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori, prin supunerea la executarea unei munci în mod forţat şi obligarea la practicarea cerşetoriei.

”Astfel, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracţional organizat, profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-ar fi transportat zilnic, cu autoturismele pe care le deţineau, din comuna Jilava, judeţul Ilfov, în diferite zone din municipiul Bucureşti (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor şi Eroilor), unde le-ar fi supus la executarea unei munci în mod forţat (timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condiţiile meteorologice), obligându-le să vândă buchete de flori şoferilor staţionaţi la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curăţare a parbrizului”, au mai precizat sursele citate.

De asemenea, victimele minore ar fi fost obligate să apeleze la mila şoferilor aflaţi în trafic, cărora le-ar fi solicitat sume de bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoţioneze şi păpuşi care imitau prezenţa unui nou-născut.

”Acestea ar fi fost determinate să practice cerşetoria prin ameninţări şi agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracţional organizat. În această modalitate, membrii grupului infracţional organizat ar fi obţinut, în mod constant, diverse sume de bani”, se mai arată în counicat.

De asemenea, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre victimele minore ar fi fost obligate să întreţină acte sexuale, în perioada decembrie 2021 - mai 2022.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea indisponibilizării, 63.000 de lei.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost duse, în vederea audierii, 10 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.