Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii belgieni au anihilat o reţea de trafic de arme

Poliţia belgiană a neutralizat o reţea de trafic de arme şi de echipament militar cu destinaţia Libia, a anunţat joi Parchetul federal de la Bruxelles, care a precizat că un cetăţean belgian a fost inculpat şi plasat în arest preventiv, transmite France Presse, potrivit agerpres.

''Mai multe percheziţii au fost desfăşurate marţi la Bruxelles în cadrul unei anchete privind activităţi ilicite - prin intermediul unor companii cu sediul în SUA, Emiratele Arabe Unite, Niger şi Belgia - de spălare de bani şi trafic de arme şi de echipament militar cu destinaţia Libia'', a explicat Parchetul, într-un comunicat.

 

Aceste activităţi s-au desfăşurat ''cu încălcarea legislaţiei privind armele şi embargoul asupra armelor decis de Naţiunile Unite'' în cadrul rezoluţiei 1973 adoptate în martie 2011, în plină insurecţie contra regimului de la Tripoli condus de colonelul Muammar Ghaddafi, menţionează comunicatul citat.

Conform Parchetului belgian, ''armele ar fi fost importate şi/sau exportate folosindu-se documente false''.

În timpul percheziţiilor, patru persoane au fost arestate. Niciuna dintre ele nu dispunea de autorizaţie legală pentru a importa şi exporta arme şi echipamente militare.

 

O persoană de naţionalitate belgiană a fost ''plasată sub mandat de arestare şi inculpată pentru încălcarea legislaţiei privind armele, apartenenţă la o organizaţie infracţională, încălcarea embargoului şi fals şi uz de fals''.

Celelalte trei persoane au fost eliberate după audiere, a adăugat Parchetul federal belgian, care nu a oferit alte detalii despre acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.