Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii bistriţeni au întocmit un dosar penal pentru coruperea alegătorilor în comuna Rodna

bani catuse

Poliţiştii bistriţeni au întocmit un dosar penal pentru coruperea alegătorilor după ce, în comuna Rodna, un candidat i-ar fi oferit bani unui bărbat pentru a vota cu o anumită persoană, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, informează Agerpres.

"A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor, în sensul că în localitatea Rodna a fost sesizat faptul că unul dintre candidaţi ar fi oferit o sumă de bani unui bărbat pentru a-l determina să voteze cu un anumit candidat", a spus Sîrb.

De asemenea, mai este în curs de verificare o posibilă încălcare a legii în comuna Şieu Odorhei, unde o localnică a filmat cu telefonul mobil momentul în care viceprimarul, care candidează la aceste alegeri, conduce maşina în care este transportată urna mobilă, în autoturism urcând şi un poliţist şi membri ai secţiei de votare.

Referitor la acest incident, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liliana Tertiş, a declarat că l-a sunat pe primarul din Şieu Odorhei şi i-a cerut să desemneze o altă persoană ca şofer, care nu este candidat.

"Am fost sunată de către preşedintele circumscripţiei, i-am adus la cunoştinţă ce trebuie să facă: să-l sune pe domnul primar, să găsească o altă persoană care să însoţească urna mobilă şi să aibă calitatea de şofer, să nu aibă calitatea de candidat", a spus Tertiş.

Până la ora 15,00, la nivelul IPJ Bistriţa-Năsăud au fost depuse, în total, 15 sesizări legate de nereguli în ce priveşte procesul electoral, dintre care şase sunt încă în curs de verificare.

Au fost aplicate în total trei amenzi, fiecare în valoare de 600 de lei: două pentru accesul în cabina de vot a mai multor persoane - la Bistriţa şi Târlişua - şi una pentru fotografierea buletinului de vot - la Rodna.

De asemenea, s-au aplicat patru avertismente scrise unor persoane care îşi parcaseră autoturismele pe care aveau lipite afişe electorale în apropierea unor secţii de votare.

S-au mai aplicat două avertismente şi pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112, într-unul din cazuri fiind vorba de un bărbat care a vrut să voteze fără să poarte mască şi fără să se dezinfecteze şi a sunat la Poliţie pentru a reclama faptul că nu îi este permis să îşi exercite dreptul la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.