Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat 24 de amenzi în valoare de peste 13.300 de lei

www.stirimondene.eu
politia rutiera

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat 24 de amenzi în valoare de peste 13.300 lei şi au reţinut patru permise de conducere, miercuri, în intervalul orar 10.00-13.00, în cadrul unei acţiuni dedicate Zilei europene fără persoane decedate în accidente rutiere, scrie Agerpres.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere ale Capitalei pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă obligaţia de a purta centura de siguranţă şi care folosesc telefoanele mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip mâini libere.

Potrivit Brigăzii Rutiere, în municipiul Bucureşti, în primele 8 luni ale acestui an s-au produs 372 de accidente rutiere, soldate cu 37 persoane decedate, 343 rănite grav, 86 rănite uşor.

Totodată, în primele 8 luni au fost aplicate peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă şi peste 5.400 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip mâini libere.

Poliţiştii susţin şi în acest an Proiectul EDWARD, iniţiat de Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa - TISPOL, care îşi propune ca ziua de 19 septembrie a.c. să devină "Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere". În cadrul acestui proiect se acţionează pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum şi pentru conştientizarea tuturor participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.