Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiștii de frontieră au confiscat, în primele 9 luni ale anului, ţigări în valoare de circa 30 de milioane de lei

În primele nouă luni ale anului, poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării aproximativ 2,5 milioane pachete cu ţigări de contrabandă, cu o valoare aproximativă de 30 milioane lei, a declarat inspectorul general al Poliţiei de Frontieră, chestor principal de poliţie Liviu Bute, cu ocazia lansării campaniei naţionale "Contrabanda e boală grea".

El a adăugat că prin parteneriate încheiate cu producătorii de ţigarete a fost dezvoltat şi segmentul de prevenire a acestui fenomen care prejudiciază nu doar veniturile la buget, ci reprezintă şi un real pericol pentru societate, alimentând infracţionalitatea şi crima organizată, potrivit agerpres.ro.

Potrivit directorului Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Aurel Dobre, eforturile Poliţiei Române pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări au dus la atingerea acestui nivel minim al pieţei negre.

"Acţiunile susţinute ale poliţiştilor au demonstrat eficienţa lor, atât prin volumul de dosare penale instrumentate, controale efectuate, cât şi prin numărul de capturi realizate. Acest demers a putut fi îndeplinit doar prin strânsa colaborare cu partenerii instituţionali şi reprezentanţii mediului privat", a declarat comisarul-şef de poliţie Aurel Dobre.

Printre cele mai eficiente instrumente de luptă împotriva contrabandei se numără echipele canine mobile. În această toamnă, 19 câini s-au alăturat echipelor vămii, fiind deja implicaţi în stagii de formare.

Campania naţională "Contrabanda e boală grea!", lansată la Centrul Vămii Române pentru Formarea Echipelor Canine, recent înfiinţat în Pantelimon, este realizată în parteneriat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Poliţia de Frontieră, Poliţia Română, cu sprijinul JTI România şi urmăreşte informarea cu privire la efectele negative ale contrabandei asupra economiei şi societăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.