Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de frontieră de la Porţile de Fier II au depistat 18 cetăţeni afro-astiatici, care au traversat Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Porţile de Fier II au depistat în zona de competenţă 18 cetăţeni afro-astiatici, care au traversat Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în România din Serbia.

Migranţii din Siria, Afganistan, Irak şi Somalia au declarat, în cadrul cercetărilor, că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei, cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de euro pentru fiecare persoană, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, luni, AGERPRES.

Cetăţenii străini au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în cadrul unei acţiuni privind combaterea migraţiei ilegale. în zona de competenţă, respectiv, în localitatea Ostrovu Mare, în dreptul km flv 872.

Citește și: Raed Arafat, critici dure la adresa lui Ion Cristoiu: ‘Răspândiți minciuni și narative false și veninoase, pentru că la vârsta dumneavoastră sigur nu vă veți schimba’

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Afganistan, Irak şi Somalia, opt adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani şi 10 minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecerea ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.