Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au confiscat produse contrafăcute în valoare de peste 270.000 de lei; bunurile erau transportate spre București

politia de frontiera
țigări frontieră

Peste o mie de articole textile şi de încălţăminte în valoare totală de 275.500 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni dintr-un TIR cu piese auto din Turcia pentru România.

Citește și: Președintele României a promulgat legea care prevede includerea violenţei cibernetice în categoria violenţei domestice

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocamion marca DAF, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate din România. Cu ocazia controlului efectuat în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, cantitatea totală de 1.107 de articole textile şi de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu, relatează Agerpres.

La cercetări, şoferul a declarat că a fost contactat de un cetăţean turc care i-a propus să transporte bunurile în Bucureşti, contra sumei de trei sute de euro.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 275.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare" faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.