Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii de la Europol îl pun la zid pe Florin Cîțu: 'Slugărnicia politică a determinat această măsură heirupistă care nu are nicio justificare și eficiență'

Inquam Photos / Octav Ganea
protest toalete politisti

Sindicatul Europol susține că vineri toți polițiștii din Capitală au fost chemați de acasă și le-au fost suspendate zilele de repaus și timpul de refacere. Acestora li s-ar fi comunicat că vor intra în serviciu și sâmbătă și duminică „de ”dragul” lui Cîțu”.

Sindicaliștii de la Europol spun că acest lucru s-a întâmplat după ce premierul Florin Cîțu s-a plâns că nu i-a mai văzut pe polițiști amendând oameni.

Citește și: S-ar pregăti debarcarea lui Vlad Voiculescu! USR-PLUS i-ar fi găsit deja înlocuitor

„Toți polițiștii au fost chemați de acasă și li s-au suspendat zilele de repaus și timpul de refacere a capacității de muncă. Fără nicio explicație și fără să li se prezinte înscrisuri, polițiștilor din Capitală, care au lucrat deja în această săptămână li s-a comunicat ”telefonic” de către șefi că vor intra în serviciu și sâmbătă și duminică de ”dragul” lui Cîțu. După ce premierul a declarat aseară la un post tv că i se pare că polițiștii ”s-au retras” și nu prea i-a mai văzut că amendează oameni, slugărnicia politică a determinat această măsură heirupistă care nu are nicio justificare și eficiență”, au postat reprezentanții Sindicatului Europol vineri seara pe Facebook.

Mai mult, aceștia acuză că polițiștii au fost delegați împotriva voinței lor: „polițiști de frontieră de la Aeroportul Otopeni, care nici măcar nu au competență de a aplica sancțiuni la Legea 55/2020, și au fost trimiși să patruleze prin marile magazine pentru a speria oamenii”.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție: Cu ce se deosebește Cîțu de Dăncilă, dacă iese la declarații publice fără să aibă habar de materia respectivă?

Sindicaliștii denunță „modul abuziv” în care s-a procedat și spun că unora dintre polițiști „nu li s-au înmânat actele administrative în baza cărora aceștia să îndeplinească sarcini pe care nu le au în fișa postului, respectiv să fie pe post de sperietoare și să amendeze populația”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.