Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de la Transporturi au aplicat 620 de amenzi, cele mai multe pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială

vrancea24
politia transporturi feroviare

Poliţiştii de la Transporturi au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe - 232 - pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în urma unei acţiuni desfăşurate, în weekend, în peste 500 de trenuri pentru călători şi în aproape 500 de staţii şi triaje de cale ferată.

"În perioada 19-20 septembrie, Direcţia de Poliţie Transporturi a coordonat, la nivel naţional, o acţiune în trenurile de călători, pentru a se asigura că cei care călătoresc ajung cu bine la destinaţie, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite. Au fost legitimate 2.546 de persoane, dintre care nouă persoane sunt bănuite de comiterea unor infracţiuni, cinci dintre acestea fiind depistate în flagrant delict", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis luni AGERPRES.

Poliţiştii au depistat opt minori lipsiţi de supraveghere, care au fost redaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament, o persoană urmărită, precum şi patru bolnavi psihic, trei comercianţi ambulanţi şi 23 de persoane fără adăpost.

"De asemenea, au mai fost aplicate şi 24 de sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 13 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 64 la HG 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române", arată sursa citată.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale, aplicate celor care au încălcat normele în vigoare, este de 263.146 de lei, iar a bunurilor indisponibilizate de 1.723 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.