Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii de la Transporturi se laudă că au muncit: Patrule în 158 de staţii şi triaje şi în 1.074 de trenuri

vrancea24
politia transporturi feroviare

Poliţiştii de la Transporturi au efectuat controale, în ultima săptămână, în 158 de staţii şi triaje şi în 1.074 de trenuri de călători, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţii de cale ferată, trenuri de călători, porturi şi aeroporturi. De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, au fost desfăşurate activităţi pentru prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă. Au fost desfăşurate şi acţiuni care au vizat verificarea respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos şi prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

”În perioada 23 – 29 iunie a.c., poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţii de cale ferată, trenuri de călători, porturi şi aeroporturi. De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, au fost desfăşurate activităţi pentru prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă, combaterea călătoriei frauduloase, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară şi din vagoanele de marfă”, anunţă Poliţia Română într-un comunicat oficial citat de news.ro.

Totodată, au fost desfăşurate şi acţiuni care au vizat verificarea respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos şi prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Astfel, au fost legitimate 1.279 de persoane, fiind controlate 334 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate patrule în 158 de staţii şi triaje, dar şi în 1.074 de trenuri de călători. Polrivit comunicatului, ”poliţiştii au efectuat verificări la 34 de nave şi ambarcaţiuni, au constatat 43 de infracţiuni şi au cercetat 10 persoane”.

”Au fost depistate 4 persoane urmărite, verificate 45 de obiective de pază şi 47 de permise de pescuit. Poliţiştii de la transporturi au reţinut 6 certificate de înmatriculare, 8 permise auto şi au aplicat 332 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 75.220 de lei. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat o ambarcaţiune cu motor, un motor de ambarcaţiune şi 32 de kilograme de peşte. Poliţia arată că la data de 25 iunie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Postul de Poliţie Transporturi Navale Galaţi Mineralier, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de braconaj piscicol şi altor fapte conexe ilegale în domeniul transporturilor navale.

În urma activităţilor, poliţiştii au depistat un bărbat, de 52 de ani, din comuna Chiscani, satul Chiscani, judeţul Brăila, pe fluviul Dunărea, km 25, braţ Vîlciu, în timp ce efectua activităţi de agrement prin traversarea fluviului respectiv (şenalul navigabil), din malul stâng în malul drept, cu ajutorul unei ambarcaţiuni neînregistrate. În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de arborarea fără drept a pavilionului român ori punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave neînregistrate. Într-un alt caz, la data de 23 iunie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa - Postul de Poliţie Transport Feroviar / Transport Naval Călăraşi, împreună cu lucrători din cadrul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi – Filiala Călăraşi, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol pe canalul Siderurgic – zona municipiului Călăraşi, judeţul Călăraşi.

În urma activităţilor, la km 3 al canalului Siderurgic, în zona municipiului Călăraşi, judeţul Călăraşi au fost depistaţi doi bărbaţi, ambii din municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi, care ar fi pescuit prin metoda „japcă” şi ar fi capturat 7 peşti din specia „fitofag”, în total 32 de kilograme, care a fost redat mediului acvatic. Uneltele de pescuit, în valoare de aproximativ 400 de lei, au fost indisponibilizate în vederea confiscări, precizează Poliţia Română. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul cu japca.

”La data de 24 iunie a.c., poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa - Postul de Poliţie Transporturi Navale Feteşti, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, depistând, pe braţul Borcea, în zona kilometrului fluvial 39, comuna Stelnica, judeţul Ialomiţa, doi bărbaţi, în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit comercial dintr-o ambarcaţiunea pescărească, folosind o plasă de pescuit, din aţă, de 50 de metri”, mai arată Poliţia Română. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că unul dintre bărbaţi nu este autorizat pentru a desfăşura o astfel de activitate. Ambarcaţiunea, motorul şi unealta de pescuit, în valoare de 10.000 de lei, au fost lăsate în custodia unui pescar autorizat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit. Un alt caz s-a produs la data de 25 iunie a.c., când poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Tulcea, au acţionat pe linia prevenirii şi descoperirii furturilor de ambarcaţiuni şi motoare de ambarcaţiuni în zona braţului Tulcea al fluviului Dunărea.

”În urma verificărilor, în zona Dunăre Braţ Tulcea MM 47, poliţiştii au depistat un bărbat, de 33 ani, din sat Parcheş, judeţul Tulcea, în timp ce se deplasa cu o ambarcaţiune de tip lotcă. S-a constatat faptul că seria motorului corespunde unui motor sustras din Norvegia, semnalat ca fiind sustras de la data de 18 ianuarie 2014. Motorul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi fals material în înscrisuri oficiale”, spune Poliţia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.