Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii de penitenciare îi cer lui Nicolae Ciucă să-și demită consilierii

Radu Pop
adevarul.ro
Guvern

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îi solicită miercuri premierului Nicolae Cicuă, să îi demită pe Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu din funcția de secretari de stat, potrivit unui comunicat de presă.

„La ședința cu reprezentanții angajaților din poliție și din penitenciare, din data de 17.08.2022, de la ora 14:00, cei trei demnitari au declarat că nu cunoscut problemele majore cu care se confruntă poliția, penitenciarele și armata, deși acestea au fost prezentate Guvernului cu cel puțin opt luni înaintea ședinței. Aceleași probleme i-au fost aduse la cunoștință personal prim-ministrului Nicolae Ciucă, la o întâlnire oficială, la sediul Partidului Național Liberal (PNL), în luna aprilie 2022”, spun sindicaliștii.

„Tot în cadrul ședinței, Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda și Iulian Chifu au dat dovadă de amatorism în dialogul cu organizațiile sindicale invitate la negocieri, în contextul valului de proteste din fața Guvernului României. Practic, cei trei secretari de stat nu au putut oferi niciun răspuns concret reprezentanților sindicatelor față de aplicarea legii salarizării unitare, invocând că nu cunosc problemele românilor legate de creșterea prețurilor la alimentele de bază, legate de inflația galopantă, precum și de creșterea facturilor la gaze naturale și la energie electrică”, se mai arată în comunicat.

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că ședința de azi de la Guvern a fost doar o mimare a dialogului social, o încercare disperată a guvernanților de a masca incompetența și de a trage de timp pentru rezolvarea problemelor românilor, inclusiv a polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Sindicatele din penitenciare cataloghează această întâlnire drept cea mai slabă ședință oficială la care organizația sindicală a participat în ultimii trei ani”, potrivit sindicaliștilor.

FSNAP a mai transmis că cei trei consilieri ai premierului nu au știut ce prevede ordonanța care ar fi trebuit să între, săptămâna aceasta, în ședința de guvern, nu au știut care este poziția Guvernului României vizavi de adoptarea acestei ordonanțe, nu au știut de ce Guvernul a retras ordonanța care urma să majoreze salariile tuturor angajaților la stat și nu au știut să răspundă concret la nicio întrebare adresată de președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.