DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Polițiștii din Brașov se plimbă pe străzile din oraș cu mașini cu ITP-ul expirat FOTO+VIDEO

„Inspectoratul Județean de Poliție Brașov circulă pe drumurile publice cu mașini ci ITP-ul expirat”, este acuzația pe care șeful Corpului de Control al ANPC, Sorin Susanu o aduce conducerii Poliției Brașov care tolerează și încurajează încălcarea legii de către angajții instituției, potrivit brasovstiri.ro.

Sorin Susanu a prezentat un film în care autoturismul cu numărul de înmatriculare MAI 29782 circula pe drumurile publice în urmă cu câteva săptămâni deși vehiculul nu are inspecția tehnică periodică efectuată.

Mașina a fost filmată pe strada Prunului din Municipiul Brașov.

Pentru a dovedi neregulile, șeful ANPC Brașov a cerut date de la Registrul Auto Român care confirmă faptul că: „Autovehiculele MAI 29799, MAI 29782, MAI 29838, MAI 29825, MAI 29801 și BV 103 au inspecțiile tehnice periodice expirate, iar autovehiculul cu numărul de înmatriculare BV 002 nu figurează niciodată prezentat pentru efectuarea ITP”.

Imaginile cu scandalul dintre deputații PSD și Poliție din Centrul Vechi: 'Nu vă cunoașteți locul în ierarhie'. Reacția lui Marcel Ciolacu / VIDEO

Tocmai cea de-a doua mașină despre care RAR certifică faptul că are ITP-ul expirat, MAI 29782, este cea surprinsă în trafic pe strada Prunului din Brașov.

Între conducerea ANPC Brașov și cea a IPJ Brașov există un conflict deschis după ce la jumătatea lunii aprilie, o mașină a celor de la Protecția Consumatorului a fost oprită în trafic de un polițist brașovean care a reținut talonul pentru că autovehiculul era prea ruginit. La acel moment IPJ Brașov a motivat:

„Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor conducătorului auto și a autovehiculului condus, dar și asupra stării tehnice a autoturismului, polițiștii au constatat faptul că, vehiculul prezintă mai multe elemente ale caroseriei corodate excesiv cu străpungeri.

Constatarea efectuată a relevat o situație de pericol pentru persoanele transportate prin faptul că puteau interveni situații neprevăzute care ar fi condus la vătămarea acestora. Precizăm faptul că legea nu se aplică discreționar în funcție de calitatea deținătorului auto, a conducătorului auto sau a stării de urgență în care România se află, aceasta fiind aplicată tuturor persoanelor.

În raport cu prevederile art. 16 din Constituția României „cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări”, „nimeni nu este mai presus de lege”.

Acum șeful Corpului de Control al ANPC, Sorin Susanu cele conducerii IPJ Brașov explicații pentru folosirea pe drumurile publice a cel puțin uneia dintre mașinile care figurează cu ITP-ul expirat.

„Dacă mașina noastră care prezenta urme de rugină dar avea ITP-ul valabil, deci corespundea ca frâne, lumini, direcție, a fost considerată un pericol pentru siguranța șoferului și a celorlalți participanți la trafic, ce poare spune conducerea Poliției Brașov despre această mașină pusă în circulație cu verificarea tehnică expirată. Oare această mașină nu este un pericol pe străzi? Nu asta se verifică la ITP, starea tehnică, cea care asigură siguranța în trafic, or în situația în care ITP-ul este expirat, mașina nu este sigură? Și dacă tot vorbea conducerea IPJ Brașov despre egalitatea persoanelor în fața legii, citând articolul 16 din Constituția României, oare nu ar trebui acum aceeași conducere a IPJ Brașov să ia măsuri pentru acest abuz? Cine va răspunde pentru această faptă și de ce sunt lăsate aceste mașini de poliție fără ITP la îndemâna polițiștilor? Oare nu se profită de poziția de organ de control, pentru că cine poate opri în trafic pentru verificarea ITP-ului o mașină de poliție, tot Poliția? Personal i-a adus la cunoștință comandantului IPJ Brașov pericolul la care îi expune pe lucrătorii instituției cât și pe ceilalți participanți la trafic”, a comentat Sorin Susanu.

În legătură cu acest subiect am solicitat un punct de vedere conducerii IPJ Brașov, însă, până la ora redactării acestul material nu am primit niciun răspuns.

 

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.