Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din București au ÎMPĂRȚIT măști gratuite la Piața Obor - Controale la SÂNGE la metrou

facebook.com
politia

Agenții de la Poliția Română au împărțit măști gratuite bucureștenilor care au mers astăzi în Piața Obor. Aceștia au făcut și verificări în alte zone.Poliţiştii se află, de vineri, în staţiile de metrou din Capitală şi verifică dacă pasagerii au mască, iar cei care nu au, sunt întorși din drum. Cei care refuză să asculte poliţiştii primesc doar avertisment, pentru că amenzile intră în vigoare abia de luni, conform Mediafax.

Citește și: Pe înțelesul TUTUROR: ce înseamnă OUG 68/2020, emisă de Marcel Vela, care MODIFICĂ legile privind situații de urgență

Poliţiştii se plimbă, începând de vineri, prin staţiile de metrou şi îi atenționează pe pasageri să poarte mască, încercând să îi facă pe bucureșteni să importanța respectării regulilor impuse joi seara.

Oamenii legii nu vor putea da, încă amenzi, pentru că, momentan, ei nu au o bază legală: legea privind starea de alertă intră luni în vigoare, unde sunt incluse şi amenzi (până la 2.500 lei pentru absenţa măştii).

În OUG nu sunt incluse amenzile.

Până duminică, poliţiştii acţionează în baza Legii 61/1991 (privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice). Agenţii se vor folosi de articolul 2, alineatul 29, care spune că este contravenţie nerespectarea măsurilor de ordine luate de organele competente în caz de calamităţi naturale sau alte pericole publice.

Cu alte cuvinte, cei care fac scandal când poliţia nu îi lasă la metrou fără mască, primesc doar avertisment. Echipajele se află, momentan, doar în staţiile de metrou, spun surse din poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.