Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Dâmboviţa şi Bacău au aplicat amenzi de peste 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară

Mediafax
amenda amenzi politist

Poliţiştii din Dâmboviţa şi Bacău au aplicat amenzi de peste 40.000 de lei pentru nerespectarea normelor de protecţie sanitară.

"Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care se aflau mai multe persoane ce participau la o petrecere, pe raza localităţii Petreşti, judeţul Dâmboviţa, la o societate comercială ce are ca obiect de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor, fără respectarea măsurilor de protecţie sanitară, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au identificat organizatorul evenimentului, în persoana administratorului societăţii, acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 de lei. (...) De asemenea, poliţiştii au identificat şi sancţionat contravenţional alte 32 de persoane, care au participat la petrecere, cu amenzi în valoare de 16.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020", potrivit unui comunicat al IPJ Dâmboviţa, anunță AGERPRES.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au anunţat, sâmbătă, printr-un comunicat, că au sancţionat nerespectarea măsurilor privind suspendarea temporară a activităţii de către un operator economic.

ULTIMA ORĂ Record de pacienți cu COVID-19 la ATI

Conform sursei citate, vineri, în jurul orei 23,00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Bacău, cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, au identificat, în incinta unei cafenele situată în Bacău, 13 persoane care făceau consumaţie în interiorul locaţiei, deşi activitatea operatorului economic trebuia să fie suspendată în această perioadă, în conformitate cu măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 dispuse la nivel naţional şi local.

Totodată, la faţa locului poliţiştii au identificat două persoane, angajate ale localului, care nu foloseau mijloace de protecţie individuală, conform prevederilor legale.

În context, faţă de operatorul economic în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind suspendarea temporară a activităţii, iar celor două angajate le-a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 500 lei fiecare, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

De asemenea, IPJ Bacău a informat că poliţiştii au întocmit un dosar penal în cazul unui bărbat care a condus o autoutilitară fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

Potrivit sursei citate, vineri, în jurul orei 4,00, un poliţist din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului, alături de un poliţist local, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat un bărbat de 45 ani, din judeţul Vrancea, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 241, în afara localităţii Podu Turcului, care emena halenă alcoolică.

Nicușor Dan anunță controale masive la terase: 'Acolo o să intervenim în forță'

Din verificările poliţiştilor a rezultat că bărbatul nu deţine permis de conducere. Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.