Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Galați au efectuat 13 percheziţii domiciliare și au reținut trei bărbați bănuiți de furt

ipj cluj
Poliția

Trei bărbaţi din judeţul Galaţi, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din locuinţă, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, după efectuarea a 13 percheziţii la locuinţele lor şi ale unor complici, se arată într-o informare transmisă, luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii gălăţeni au identificat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 47 ani, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt din locuinţă, având ca mod de operare forţarea şi escaladarea geamului de la parterul imobilului, potrivit Agerpres.ro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - februarie 2020, cei trei ar fi comis un număr de şase furturi şi tentative de furt din locuinţe, sustrăgând bani şi bijuterii din aur.

Citește și: Categoria de vârstă cea mai vulnerabilă în fața coronavirusului! Steriu-Cercel: 'Copiii par a fi în siguranță, cei peste 70 de ani plătesc prețul ridicat'

Cu sprijinul poliţiştilor din Bacău, poliţiştii gălăţeni au organizat, în data de 29 februarie, un flagrant, urmărindu-i pe cei trei după ce ar fi comis un furt, cu acelaşi mod de operare, pe raza municipiului Bacău, iar pe drumul de întoarcere spre Galaţi autoturismul cu care circulau a fost oprit în trafic, aceştia fiind reţinuţi.

La data de 1 martie, poliţiştii gălăţeni au pus în executare 13 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele celor trei bărbaţi şi ale altor persoane din anturajul lor, precum şi la sediile comerciale a trei persoane juridice, având ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii din aur.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciuni că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni sau ar fi fost folosite la comiterea acestora- bijuterii din aur, leviere, şurubelniţe, cagule, mănuşi şi un aparat de bruiaj alarme auto.

Citește și: Sorina Matei ARUNCĂ ÎN AER cazul Sorinei Pintea: ce document ESENȚIAL lipsește din dosarul DNA

De asemenea, la punctele de lucru ale societăţilor comerciale percheziţionate au fost găsite bijuterii din aur care nu erau înregistrate în evidenţele contabile, existând suspiciunea comiterii unor fapte de evaziune fiscală.

După audierea persoanelor bănuite la sediul poliţiei, aceştia au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.