Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Hong Kong au arestat peste 50 de persoane, în timpul unui protest paşnic împotriva legii privind securitate

Twitter
Hong Kong

Peste 50 de persoane au fost arestate duminică la Hong Kong în timpul unui marş paşnic organizat pentru a protesta împotriva unei legi iminente privind securitatea, văzută în mare măsură ca o ameninţare la adresa libertăţilor civile din oraş, potrivit DPA.

Protestatarii au fost întâmpinaţi de numeroase forţe speciale ale poliţiei, în timp ce se adunau la staţia de metrou Jordan din Kowloon, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Situație de groază în spitale! Destăinuirea unei paciente: ‘Trecem prin saloane cu bolnavi să ajungem la toaletă’

În timp ce încercat să meargă de-a lungul trotuarului spre cartierul comercial Mong Kok, mulţi au fost încercuiţi de cordoane de poliţie. Unii dintre ei au fost reţinuţi şi urcaţi în dubele forţelor de ordine.

Poliţia a precizat că a arestat 53 de persoane pentru "adunare ilegală".

Parlamentarii chinezi au examinat duminică legea privind securitatea naţională pentru Hong Kong, în timpul unei reuniuni speciale a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare (NPC, forul legislativ chinez).

Citește și: VIDEO Nebunie în Vama Veche. Bătaie în toată regula pe plajă cu pumni și picioare pe ritmurile muzicii

Noua legislaţie ar urma să fie adoptată în forma sa finală până la finalul acestei luni.

La 28 mai, NPC a aprobat proiectul legii privind securitatea naţională pentru Hong Kong, ceea ce a declanşat noi proteste în fosta concesiune britanică şi a provocat reacţii critice din partea Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.