Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Hunedoara vor primi veste antiglonţ şi minicamere video

sectorul4live.ro
politia locala sector 4

Poliţiştii din cadrul structurilor operative, cum sunt cele de Ordine Publică sau Poliţia Rutieră, vor primi veste de protecţie antiglonţ sau pentru prevenirea înjunghierilor, dar vor purta şi minicamere video pe uniforme, măsurile având ca scop protejarea oamenilor legii şi a cetăţenilor de eventuale abuzuri.

"La nivelul Ministerului Afacerilor Interne se iau măsuri pentru dotarea corespunzătoare a poliţiştilor, în special a celor din zona de ordine publică, având în vedere şi evenimentele neplăcute care au avut loc în ultima perioadă în ceea ce priveşte asigurarea securităţii poliţiştilor în cazul intervenţiilor. Dotările vor presupune asigurarea unui echipament corespunzător de protecţie, dotarea cu camere video de supraveghere, pentru ca în momentul intervenţiei să fie exclusă orice suspiciune cu privire la modul de acţiune al poliţistului sau al reacţiei cetăţeanului", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, inspectorul şef al IPJ Hunedoara, comisar şef Ovidiu Bîrlea.

De asemenea, vechiul pistol "Carpaţi", aflat în dotarea poliţiştilor dinainte de anii 90, va fi schimbat treptat cu arme noi - Glock şi Macarov. "Nu putem spune că sunt pistoale vechi, sunt pistoale care au un trecut. Trebuie să ne modernizăm şi noi, la fel cum fac şi cei care sunt de partea opusă a legii", a precizat, la rândul său, şeful Serviciului de Ordine Publică, comisarul şef Ovidiu Buţan, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte pregătirea specifică a poliţiştilor, în cadrul IPJ Hunedoara se organizează periodic şedinţe tactice cu ajutorul specialiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, între care tehnicile de încătuşare sau de conducere la sediul poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.