Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Iran au deschis focul asupra unui vehicul cu migranţi afgani, ucigând trei

iran irak

Ministerul Afacerilor Externe afgan a declarat sâmbătă că oficiali iranieni din provincia Yazd au acceptat ca forţele lor de poliţie să deschidă focul asupra unui vehicul care transporta migranţi afgani anterior în această săptămână, ucigând trei dintre ei şi rănind patru.

Incidentul a fost iniţial raportat de guvernul afgan ca "accident de maşină", după ce vehiculul a luat foc în urma împuşcăturilor, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis șochează! Demers anti-românesc

Imagini cu o maşină în flăcări şi un migrant afgan care aparent a supravieţuit incidentului şi cere apă, spunând 'Daţi-mi un pic de apă, ard", au circulat joi pe mediile de socializare afgane.

Autenticitatea materialului video nu poate fi verificată independent.

Cuvintele migrantului - "Daţi-mi un pic de apă, ard" - au început să devină populare în Afganistan, mulţi criticând incidentul.

Citește și: Ordin urgent al lui Marcel Vela! Se face lumină: ‘Nu are atribuții’ .

Declaraţia ministerului de sâmbătă precizează că oficiali iranieni i-au spus guvernului afgan că îi vor trage la răspundere pe autorii incidentului. Textul declaraţiei adăugă că, după efectuarea unei investigaţii, guvernul de la Kabul va lua măsuri suplimentare.

Incidentul intervine la o lună după ce grăniceri iranieni au fost acuzaţi că au forţat aproximativ 50 de migranţi să intre într-un râu la graniţa Iranului cu provincia afgană Herat, acuzaţie negată de Iran.

Conform rapoartelor ONU, în prezent sunt înregistraţi aproape un milion de refugiaţi afgani care trăiesc în Iran, în timp ce ţara găzduieşte alte 2 milioane de afgani neînregistraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.